Sportmassage 2

Er wordt vaak gedacht dat sportmassage alleen voor sporters is. Het zorgt er immers voor dat je lichaam beter herstelt na een zware training, dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en dat het risico op blessures afneemt.

Het is absoluut waar dat veel sporters graag een sportmassage ondergaan, maar het is een massage die iedereen aan te raden is. Tegenwoordig hebben veel mensen een zittend beroep, wat veel houdingsproblemen met zich meebrengt. Acht uur per dag achter een computer zorgt voor langdurige stress op het lichaam. Door een massage houd je je spieren soepel en je lichaam in een goede conditie.

Een sportmassage biedt uitkomst bij vermoeidheid en overbelasting en is door zijn ontspannende werking ook voor niet sporters aan te raden. Een massage werkt herstel- en prestatiebevorderend en zorgt voor algemene ontspanning.

Door de intensieve knedingen en strijkingen wordt de doorbloeding bevorderd waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Hiermee kan spierpijn (grotendeels) worden voorkomen en de conditie van je spieren verbetert. Afvalstoffen kunnen namelijk stramme spieren, spierpijn en zelfs blessures veroorzaken. Als je intensief beweegt en je lichaam vaak zwaar belast, is het verstandig jezelf met regelmaat een sportmassage te gunnen om de conditie van je spieren op peil te houden.